skip to Main Content
Bibliotheek Dashboard
Inzicht in de actualiteit en trends binnen uw bibliotheek

Data en de toekomstvisie van de bibliotheek
De behoefte van de consument is aan het veranderen en daarmee ook de huidige vorm van de bibliotheek. Bibliotheken willen steeds meer een totaalbeleving bieden, waarbij niet alleen meer het lezen centraal staat maar ook aspecten als cultuur, verblijf en ontmoeting. De toekomst van de bibliotheek zal zich daarom ook steeds meer gaan richten op het stimuleren van waardevolle verbindingen en het uitwisselen van kennis en informatie.

Data speelt hierbij een belangrijke rol. Voor Bibliotheken is deze data essentieel om tijdig slimme keuzes te maken en in te kunnen spelen op deze veranderingen. Synaxion heeft in samenwerking met bibliotheken het ‘Bibliotheek Dashboard’ ontwikkeld. Een set aan dashboards waarmee u in een oogopslag de actualiteit en trends binnen uw bibliotheek kunt zien. Het Bibliotheek Dashboard biedt inzichten in allerlei relevante onderwerpen.

Het Bibliotheek Dashboard heeft o.a. een standaardkoppeling met bicatWise als bronsysteem. Deze standaard koppeling is snel te implementeren bij bibliotheken die al gebruik maken van bicatWise als bibliotheeksysteem. Zo kunt u al binnen enkele dagen met uw eigen gegevens aan de slag. Heeft u een ander bibliotheeksysteem? Ook deze systemen kunnen aangesloten worden op het Bibliotheek Dashboard.

Begrijpelijk en overzichtelijk
Het Bibliotheek Dashboard geeft inzicht in informatie die voor u van belang is om te weten, waardoor u snel kunt inspelen op de actualiteit. Al deze informatie wordt gepresenteerd in een aantal overzichten die aan de hand van verschillende KPI’S gepresenteerd worden. U krijgt inzicht in vragen zoals:

  • Welke collectie is nu populair onder een bepaalde leeftijdscategorie?
  • Hoe zit het met de in- en uitstroom van het aantal leden?
  • Wat is de gemiddelde uitleenduur van een bepaalde collectie?
  • Hoeveel bezoekers krijgt u dagelijks over de vloer? (personeel spreiding)
  • Welke evenementen zijn populair onder een bepaalde doelgroep?
  • In welke omgeving bevinden mijn leden zich? (slapend/niet slapend)
  • Etc.
Vragen? Neem contact met ons op!
TRADITIONEEL

Ledeninformatie, Collecties, Uitleningen en Reserveringen

SOCIAAL & CULTUREEL

Het Bibliotheek Dashboard kijkt dan ook naar de toekomstvisie van de bibliotheek, waarbij niet alleen gekeken wordt naar het traditionele aspect zoals ledeninformatie, uitleningen en collecties maar ook juist naar het sociale en culturele aspect. U krijgt daarmee steeds meer inzicht in het bezoekersgedrag binnen uw bibliotheek.

Back To Top