Zorg

Business Intelligence en monitoring voor de zorg

Zorginstellingen beschikken over grote hoeveelheden data. Denk aan data over cliënten, behandelingen, kwaliteit en logistiek, maar ook over financiële en personele zaken. Het is de kunst om al deze data inzichtelijk te maken en om te zetten naar waardevolle en relevante informatie om de organisatie mee aan te sturen. Daarnaast moeten zorginstellingen steeds meer informatie delen met externe partners, zoals gemeenten, verzekeraars, artsen en de Inspectie voor Gezondheidszorg. Datakwaliteit en de consistentie ervan is daarom belangrijker dan ooit.

Kwaliteitsmonitors voor de zorg

Synaxion helpt organisaties in de zorgsector met deze uitdagingen door middel van monitoring en Business Intelligence (BI). Met zeer ruime ervaring in de zorgsector en intensieve samenwerkingen met diverse zorginstellingen, hebben wij diverse kwaliteitsmonitors ontwikkeld. De kwaliteitsmonitor Human Resources (HR) biedt zorginstellingen inzicht in al hun personele data. Met dit inzicht krijgt u meer grip op al uw HR-processen en kunt u een strategisch HR-beleid voeren. De kwaliteitsmonitor Middelen en Financiën stelt zorgorganisaties in staat om alle financiële data en middelen te combineren en analyseren en deze processen continu te bewaken en onderhouden.

Managementdashboards voor de zorg

Synaxion heeft specifiek voor de VVT (Verzorging- verpleeg- en thuiszorg) organisaties het Managementdashboard VVT beschikbaar. Een standaard en integraal instrument voor de Raad van Toezicht, Directie en Management. Het dashboard is reeds voorzien van dashboards, rapportages en analyses inclusief content zoals: cash flow overzicht, zorgzwaarte ontwikkeling, verhouding intra- en extramuraal (geld/cliënten/uren) als belangrijke stuurindicatoren voor directie en Raad van Toezicht.

Monitoring en Business Intelligence binnen handbereik

De monitors en het managementdashboard leveren managementinformatie, rapportages en analyses en tonen de data die voor u belangrijk zijn. De monitors zijn in samenwerking met diverse zorginstellingen tot stand gekomen. Hierdoor is een marktspecifieke oplossing ontstaan, waardoor maatwerk in de meeste gevallen niet nodig is. Dit zorgt ervoor dat monitoring en Business Intelligence nu binnen handbereik zijn, zonder dat lange ontwikkel- en implementatietrajecten nodig zijn. Binnen een paar uur zijn de oplossingen al gebruiksklaar. Naast standaardoplossingen die we beschikbaar hebben, leveren wij ook maatwerk als de situatie daarom vraagt. We bieden geen statisch verhaal en ontwikkelen de producten op continue basis door. Hierdoor staan organisaties die met ons samenwerken nooit alleen en dat is kenmerkend voor onze aanpak.

QlikView

Om de beste resultaten te leveren is Synaxion partner van Qlik, marktleider op het gebied van Business Intelligence en Visual Analytics. Het platform QlikView is standaard in onze kwaliteitsmonitors geïntegreerd, waardoor u altijd profiteert van de beste oplossing beschikbaar in de markt. In sommige gevallen hoeft u dus geen aparte licenties aan te kopen om gebruik te maken van de functionaliteiten van QlikView.

Tijdens het project is Synaxion een heel loyale, geduldige, deskundige, betrouwbare en flexibele partner gebleken. Ze kwamen hun afspraken na, dachten mee, droegen proactief oplossingen aan en pasten voortdurend hun tempo aan aan het tempo van ons project.

Léon Pluijmakers, Projectleider bij Amarant Groep