Category: Zorg

Client: Amarant Groep

Date:

Tags: 2014/2015, Monitor Datakwaliteit & Gegevensmanagement, QlikView

Visit Project

logo_Amarant_GroepSynaxion realiseerde voor en met Amarant Groep een QlikView omgeving voorzien van medewerkersgegevens, gericht op gegevensmanagement en kwaliteit.
Stichting Amarant Groep heeft meer dan 20 applicaties die medewerkersgegevens gebruiken. Synaxion heeft met behulp van de Qlik technologie kwaliteitsverschillen inzichtelijk gemaakt met betrekking tot medewerkersgegevens tussen de meest gebruikte applicaties.
Een mooi project waar Amarant Groep en Synaxion verder op door kunnen bouwen.

“Tot voor kort ontbrak het bij de Stichting Amarant Groep aan één centraal bronbestand met medewerkersgegevens en dat was op sommige momenten best lastig, vertelt projectleider Léon Pluijmakers. Léon is sinds begin 2014 projectleider van het project Amarant Medewerkers Informatie Systeem, afgekort AMIS. De grootste uitdaging was de organisatie meekrijgen, zodat het concept gegevensmanagement ook daadwerkelijk geïmplementeerd kon worden voor Medewerkersgegevens. Een basis voor soortgelijke projecten in de nabije toekomst. We zijn al een eind gekomen, maar nog niet helemaal klaar.

Tijdens het project is Synaxion een heel loyale, geduldige, deskundige, betrouwbare en flexibele partner gebleken. Ze kwamen hun afspraken na, dachten mee, droegen proactief oplossingen aan en pasten voortdurend hun tempo aan aan het tempo van ons project. Doordat we gewerkt hebben met “korte lijnen” en gewerkt hebben vanuit wederzijds vertrouwen, hebben we het AMIS-project samen kunnen realiseren. Mede door hun ervaring rondom datakwaliteit hebben wij met ons AMIS-project onze organisatie een stuk bewuster en bekwamer kunnen maken op het gebied van gegevensmanagement. We zijn er nog niet, maar de eerste stappen zijn gezet. “